1. Värm och skumma mjölk

Värm upp och skumma 1,5-2 dl valfri mjölk. Häll över i ett latteglas. Om man önskar att matchalatten ska hålla sig varm längre kan latteglaset/koppen förvärmas med hett vatten. 

2. Sätt bambuvispen i blöt

Sätt bambuvispen i blöt i en kopp med vatten (kallt eller varmt). Detta görs för att de tunna vispspröten inte ska brytas av vid vispning. Vattennivån får inte vara över tråden på vispens skaft.

3. Mät upp Matcha

Mät upp 3-4g av Green Vibes Husets Matcha. Detta motsvarar:

  • 1,5-2 tsk  alternativt  3-4 st bambuskedar

Självklart går det fint att använda vårt Ekologiska Matcha också. Dock föredrar vi själva Husets Matcha då det har en aningen beskare smak, vilket passar utmärkt med mjölkens sötma

Göra Matcha steg 2.

4. Sila Matchat

Sila Matchat över din matchaskål. Anledningen till att man silar matchat är att det ska minska risken för klumpar. Detta steg är inget måste, men rekommenderas för en fylligare dryck 🙂

Göra Matcha steg 3.

5. Häll på vatten

Häll på 0,5dl vatten i 70-80˚C.

Göra Matcha steg 4.

6. Vispa

Snurra bambuvispen ett par sekunder runt i skålen för att lösa upp eventuella klumpar. Vispa i en rörelse av ett W. Tänkt att du skriver ett W fram och tillbaka i skålen. 

7. Blanda Matchan med mjölken

Häll över den färdigvispade Matchan över mjölken. Blanda runt med en sked. Om sötare dryck önskas tillsätt ca 1 tesked valfritt socker eller agavesirap.

Matchalatte går att göra i en mängd olika varianter:

I samtliga nedan beskrivna varianter gör man först enligt ovan beskrivna recept.

Chai-Matchalatte: Tillsätt lite olika chaikryddor såsom: kanel, ingefära, kardemumma, kryddnejlika, muskotnöt.
Saffransmatchalatte: Mortla 0,1-0,15g saffran och blanda i.
Choklad-Matchalatte: Riv en bit av din favoritchoklad och strö över på toppen. Man kan även göra latten på chokladmjölk för mer chokladsmak ^__^

Fler olika recept med Matcha kommer att läggas ut både här på hemsidan och på Instagram